Tältä sivulta löydät listauksen tuotteistamme, tuotteiden saatavuus vaihtelee. Tiedon saatavilla olevista tuotteista saat parhaiten ottamalla yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse.
Naudat ovat meillä yksilöitä syntymästään aina viimeiselle matkalle saakka. Yksilöllisyys jatkuu myös lihoissa, liha erät saapuvat meille merkittyinä, mistä eläimestä mitkäkin lihat ovat peräisin. Tuoreliha pakkauksissamme lukee aina kyseisen naudan nimi. Jalosteissa ja suurissa jauhatuserissä nimi ei ole tuotteessa näkyvissä, koska nämä tuotteet sisältävät osia useammasta naudasta. Halutessasi saat kuitenkin näistäkin tiedon, minkä nautojen osia tuotteeseen on käytetty.
Lihaeriä saapuu vuodessa kymmenkunta, uusien erien tiedot löytyvät Myyntierät-kohdasta. Tilaamalla ennen erän liikkeelle lähtöä (ns. ennakkotilausaikana), voit vaikuttaa alusta saakka osien paloitteluun. Teurastamo raakapaloittelee naudat ohjeidemme mukaan. Raakapaloitellut osat saapuvat meille samalla viikolla kuin eläimet ovat teurastettu.
Tilalla leikkaamme ja jauhamme lihoja asiakkaiden toiveiden mukaan, lisäksi voimme pakata lihat juuri sinulle sopivaan pakkauskokoon. Raakapaloitellut osat saamme leikattua ja jauhettua pienemmiksi, mutta suuremmiksi paloiksi lihoja ei enää saa. Lihat leikataan meillä käsityönä, joten kahta aivan samallaista palaa tuskin löytyy. Tuotteiden painoissa pyrimme mahdollisimman lähelle asiakkaan haluamaa kokoa, mutta aivan grammalleen leikkuu ei aina mene.
Lihatuotteidemme saatavuus vaihtelee mm. erien saapumisen, kysynnän ja vuoden aikojen mukaan. Vasikanlihaa on pääsääntöisesti saatavilla vain alku vuoden eristä, tammi-huhtikuussa saapuneet lihaerät. Vasikan lihana voidaan myydä naudanlihaa, joka on teurastus hetkellä 8-12 kk vanha. Huhtikuussa ja siitä eteenpäin saapuneissa erissä liha on peräisin nuorista pihvinaudoista. Nuoret pihvinaudat ovat noin 12-20 kk ikäisiä, ikä kasvaa vuoden edetessä. Vuoden viimeisissä erissä, loka-marraskuussa, on saatavilla pihvilehmästä peräisin olevaa lihaa. Pihvilehmät ovat tehneet uransa tilalla emolehminä ja ne saattavat useinkin olla yli kymmenen vuotta vanhoja.
Eläimen ikä vaikuttaa mm. lihan koostumukseen sekä yksittäisten osien kokoon. Karkeasti voidaan sanoa, että vasikassa osat ovat pienempiä ja vähärasvaisempia kuin vanhemmissa eläimissä. Pihvilehmien kohdalla eläimen korkea ikä aiheuttaa automaattisesti mm. munuaisten hylkäämisen.
Erikseen sovittaessa, myös naudan taljojen tilaus on mahdollista.